Zoals ondertussen iedereen al heeft vernomen volgt er een drastische wijziging op het vlak van de autofiscaliteit. Daarom kan je misschien toch nog even nadenken om voor het einde van het jaar een bezoekje te brengen jouw favoriete automerk. Het kan je namelijk – fiscaal – nog wat extra opleveren.

Waarom nu nog een nieuwe auto bestellen?

Voor personenwagens met CO2-uitstoot die worden aangekocht voor 01/01/2023 wijzigt er niets op vlak van aftrekbaarheid. Ook niet wat betreft de brandstof. Dit kan je dan toch nog een aanzienlijk fiscaal voordeel opleveren.

Koop/bestel je de personenwagen tussen 01/01/2023 en 30/06/2023, dan wijzigt enkel de aftrekbaarheid van de fossiele brandstof. Koop/bestel je de wagen na 30/06/2023, dan wijzigt de aftrekbaarheid voor alle autokosten.

Voor wie nog van een mooi rijbereik wil genieten, is in dit verhaal een plug-in hybride personenwagen de meest (fiscaal) interessantste keuze.

Wie zich al gewaagd heeft aan een volledige elektrische wagen zit voorlopig nog goed. Voor het aanschaffen van elektrische wagen kan men best rekening houden met de datum van 31/12/2026.

Deze kenmerken zijn niet volledig en slechts een beknopte samenvatting. Meer informatie nodig? Contacteer ons kantoor dan via info@sva-accountants.be of bel ons op via 03 369 30 37.

Abonneer je gratis op onze newsflashes

Een nieuwigheid? Ontvang het rechtstreeks in je mailbox!

Eens praten over jouw boekhouding? Kom gerust langs, onze koffie staat alvast klaar!