Zes accountantskantoren bundelen krachten tot CIJFERBAZEN

Samen sterk! Een nieuwe samenwerking in de accountancysector is een feit. Zes individuele accountantskantoren, allemaal samen onder één merknaam. CIJFERBAZEN is geboren.

Waarom bundelen we onze krachten? 

Om een antwoord te bieden op de consolidatie in de sector van cijferberoepen, en op de uitdagingen van morgen.

Schaalvergroting realiseren is niet nieuw. Vooral de digitalisering, waarbij de grote spelers dikwijls een financieel voordeel hebben, speelt daarbij een cruciale factor. Middelgrote bedrijven zoeken dan het antwoord in overnames of samenwerkingsakkoorden. 

De kosten en inspanningen om kwaliteit te waarborgen nemen steeds meer toe, waardoor accountancykantoren meer moeten investeren in kwaliteit en hoogwaardige data-oplossingen. “We kijken steeds uit naar nieuwe software en technologische tools of een uitbreiding van onze huidige pakketten, om efficiëntie te verkrijgen”, zegt Filip Cardon, medeoprichter van Cijferbazen.

Bovendien kunnen ook zo de talentvolle medewerkers met carrièreplannen volwaardig aan de slag blijven, mét doorgroeimogelijkheden in een ruimer kader. Door een samenwerking op te zetten, kunnen eenvoudigere en repetitievere taken geautomatiseerd worden en kunnen medewerkers ingezet worden voor cijfer-analyses en advisering. 

Ook kennisdeling staat centraal in de samenwerking. Koen Depestel, medeoprichter van Cijferbazen, licht toe: “Door de voortdurend wijzigende wetgeving op te volgen en toe te passen, is kennisdeling en de organisatie van gezamenlijke opleidingen een belangrijk gegeven”

Groei is ook noodzakelijk om een aantrekkelijke werkgever te blijven in de huidige ‘war for talent’. Accountants staan namelijk sinds 2020 ook op het lijstje van knelpuntberoepen in België.

Het DNA van CIJFERBAZEN houden ze eenvoudig: samen sterk is het opzet, lokaal verankerd blijft de stijl. De eigenheid, individuele kantoornaam en medewerkers van de kantoren blijven dus behouden.

En wie zijn dan die zes kantoren?

  • dnf group (Antwerpen, Mechelen, Herentals),
  • Sels & Verhoeven Accountancy (Lier),
  • A-count (Kortrijk, Deinze en Gent),
  • Cardon & Partners (Sint-Gillis-Waas),
  • Accountax (Werchter) en
  • HB Accountants (Turnhout).

Samen worden ze één grote familie van 100 professionals.

Cijferbazen klinkt ook als “Zij verbazen”. Dat is niet toevallig, en niet onbelangrijk. Ook het logo weerspiegelt ‘thinking outside the box’. En ZEN. staat voor het ontzorgen van de ondernemer, die ‘zen’ kan zijn over onze samenwerking, en zich zo dus volledig kan focussen op het ondernemen zélf.

Abonneer je gratis op onze newsflashes

Een nieuwigheid? Ontvang het rechtstreeks in je mailbox!

Eens praten over jouw boekhouding? Kom gerust langs, onze koffie staat alvast klaar!